Webbhotell detaljer och information

Läs mer och få svar på frågor om Webbhotell med Webbfabriken®.

Webbhotell med Webbfabriken®

Låt oss ta hand om er hemsida! På vårt stabila och trygga webbhotell ligger hemsidan säker. Våra erfarna teknikspecialister ser till att allt fungerar.
Webbfabriken® använder säkerhetshärdade Windows-servrar av militärklass. Med egen expertis inom området har vi skapat vårt egna säkra och stabila webbhotell som tusentals kunder förlitar sig på. Våra specialister inom IT, säkerhet och webb hjälper er med alla sorters problem eller frågor.

Vi har ett antal färdiga webbhotellpaket som ni kan välja mellan beroende på hur er hemsida är uppbyggd och antal besökare. I dag byggs de flesta hemsidor med verktyget WordPress och plugins. Det är ett bra verktyg att konstruera hemsidor i men kräver mer kraft än om man kodar hemsidan själv. Vilket paket du behöver beror alltså på hur er hemsida är byggd, vilka och hur många plugin du har installerat och på vilket sätt hemsidan visar informationen. Har du många plugin behöver du mer kraft och har du stora bilder eller filmer krävs ett tillägg för detta. Du kan välja ett mindre paket men då riskerar hemsidan vara långsam för besökarna. Du kan alltid uppgradera till ett större webbhotellpaket när det behövs.

Det som skiljer våra webbhotellpaket från varandra är hur stor en hemsida får vara och hur mycket kraft den behöver. Vi har också skillnader i tekniken där våra billigare webbhotellpaket ligger på delade webbservrar som delas av andra kunders hemsidor och våra premium webbhotellpaket är separerade och har reserverad kraft till din hemsida så den alltid förblir snabb och säker.

SÄKERHET OCH SKYDD

Webbfabriken® använder säkerhetshärdade Windows-servrar av militärklass. Med egen expertis inom området har vi skapat vårt egna säkra och stabila webbhotell som tusentals kunder förlitar sig på.
 
Våra specialister inom IT, säkerhet och webb hjälper er med alla sorters problem eller frågor.

EGEN ELLER DELAD SERVER

När du väljer ett webbhotell paket ligger er hemsida på en server som delas av andra kunders hemsidor. Ni är begränsade i hur denna server är uppsatt och det är ett begränsat antal resurser att tillgå.

Om du väljer ett premium paket är din hemsida isolerad mot andra kunders hemsidor och du får mer kraft och ökad säkerhet. För er som behöver ännu mer stabilitet och säkerhet.

VÅRA KRAV

För att få starta ett webbhotellkonto hos oss behöver du godkänna våra villkor samt godkänna de krav vi ställer på dig och säkerheten på hemsidan.

Vi genomför även säkerhetskontroller för att försäkra oss att er hemsida eller webblösning fungerar optimalt och inte utgör någon säkerhetsrisk för oss eller andra kunder.

Webbfabrikens Webbhotell paket

Standard Webbhotell

Vi har fyra stycken Standard webbhotell –
Small, Medium, Large och XL.
Skillnaden är om SSL ingår eller inte (HTTPS), antal ftp konton, storlek på databas och kraften samt lagring.

 • STANDARD S – 166 kr per månad
 • STANDARD M – 249 kr per månad
 • STANDARD L – 333 kr per månad
 • STANDARD XL – 499 kr per månad

Premium Webbhotell

Vi har fyra stycken Premium webbhotell –
Small, Medium, Large och XL.
Skillnaden är storlek på databasen, kraften, utrymmet, loggning, säkerhet samt vår extra support.

 • PREMIUM S – 995 kr per månad
 • PREMIUM M – 2 995 kr per månad
 • PREMIUM L – 5 995 kr per månad
 • PREMIUM XL – 8 995 kr per månad

E-handelsoptimerat Webbhotell

Vi har fyra stycken Ecom webbhotell –
Small, Medium, Large och XL.
Skillnaden är antal transaktioner, antal produkter,  betalsystem, loggning, utrymmet, samt vår specialist support.

 • ECOM S – 1 995 kr per månad
 • ECOM M – 3 995 kr per månad
 • ECOM L – 8 995 kr per månad
 • ECOM XL – 12 995 kr per månad

SUPPORT OCH VILLKOR

I alla våra paket ingår vår personliga och erfarna grundsupport. Detta gäller under kontorstid vardagar 9-17 måndag-fredag.

För våra Premium och Ecom paket ingår en utökad support och övervakning. Detta gäller dagtid 9-20 vardagar och 11-16 helger.

För er som behöver mer support erbjuder vi support- och jouravtal med oss med upp till dygnet runt tjänst för teknisk support och övervakning.

Har ni fått ett fel och behöver vår hjälp? Ring vår växel eller skicka mail till vår kundsupport. Ni med JOUR avtal ringer det nummer ni har fått från er kontaktperson.

ÖVERVAKNING OCH SÄKERHET

Alla våra tjänster övervakas av vår Network Operation Center (NOC) och vi larmas om det är någon tjänst eller hemsida som inte fungerar, om någon försöker hacka sig in, spambottar eller DOS attacker.

Vi har full koll på hela vår infrastruktur och säkerhet och egen kompetens för att snabbt åtgärda om ett fel har uppstått.

Vårt enterprise backupsystem från CrashPlan tar backuper flera gånger om dagen och sparar alla filer i versioner inklusive borttagna filer. Detta innebär att vi kan återskapa en fil som ni av misstag tagit bort eller skrivit över.

För att få hjälp med detta kontakta oss här.

WFSecAPI – Molnbaserad säkerhet

Med Webbfabriken® Security API får ni ett realtidsskydd mot spammers, hackers samt program som söker efter sårbara filer och plugins till WordPress.
Genom ett unikt AI system analyseras er hemsida i realtid mot vårt säkerhetsmoln där säkerhetskontrollerna utförs. Om någon försöker hacka hemsidan, skicka spam mail via formulär på hemsidan eller letar efter en väg in via sårbara filer och plugin – kommer datorn som används att blockeras.

Vårt säkerhetssystem är automatiskt inkopplat på paketen Standard Webbhotell, våra Premium Webbhotell och våra ECom Webbhotell.

WFSecAPI finns även till datorer med Microsoft Windows.
Kontakta oss för beställning och installation.

Lite mer information om Webbhotell med Webbfabriken®

Vad är en besökare och hur räknas dessa?

Att mäta besökare per dag eller per timme gör man på riktiga personer som besöker hemsidan. Alla besök från Google, Bing, Yandex och andra sökmotorer, robotar och indexerings sajter räknas inte som riktiga besök.

Vilket paket ska jag välja?

Har du en vanlig hemsida väljer du det paket som passar från våra Standard Webbhotellpaket. Vill du ha högre säkerhet och försäkra dig om att hemsidan alltid är snabb och stabil väljer du något av våra Premium Webbhotellpaket.

För er som har en e-handelslösning, antingen en egenutvecklad, vår egenutvecklade e-handelslösning eller som är skapad i WordPress med WooCommerce, och med fler än 100 produkter – väljer något av våra ECom webbhotellpaket.

I både premium och ECom paketen ingår en utökad premium support samt att vi övervakar och managerar ert konto för att se till er hemsida eller e-handel alltid fungerar optimalt och säkert. Vi får larm om störningar och fel där vi snabbt kan lösa felet och få igång hemsidan igen.

Är Webbfabriken® dyrare än andra Webbhotell?

Ja, vi kan ha en högre prislapp då vi använder säkerhetshärdade Windows servrar i militärklass som har höga licens- och driftkostnader som medför en högre kostnad. Med våra expertkunskaper har vi byggt vårt webbhotell och har egen teknisk kompetens för att snabbt lösa problem som kan uppstå.

Varför behöver jag säkerhet och inte bara väljer det billigaste?

Kvalitet på tjänster och säkerhet återspeglar priset. Antalet webbplatser som blivit hackade eller infekterade med skadliga program ökar varje timme runt om i världen. Varje år tar vi bort skadlig kod från hundratals infekterade webbplatser. Nej, inte på våra kunders webbplatser, men de flesta har nu flyttat över till oss.

Hur beställer jag ett Webbhotell paket av er?

Då vi är mycket noggranna med stabilitet, tillgänglighet och prestanda på vårt webbhotell och webbservrar sätter vi upp alla konton och ser till att det blir den bästa lösningen för er hemsida. Då vi är experterna på detta vet vi hur det ska göras samt för er blir det mycket enklare som inte behöver göra något tekniskt eller beställa fel paket.

För att beställa fyller du i kontaktformuläret här och anger vad din hemsida heter med sin adress och vem du är så kontaktar vi dig för att kunna slutföra en beställning. Alternativt så väljer du paket här och vi kontaktar dig när vi fått beställningen. Vi tar hand om allt det tekniska åt er. Du kan också beställa fler tjänster till din hemsida till exempel våra stabila DNS tjänster som kan hantera din domän säkert samt att vi gör underhåll på din hemsida och håller den säker.

Köp till professionell e-post via vår managed Office 365 lösning. Pris från 39 kr per månad och per konto.

Webbfabriken är en Microsoft Silver Partner för Office 365 lösningar och kan bistå med vår hjälp och support att sätta upp konton och migrera er befintliga mail dit.

Webbhotell paket

Beställ webbhotell hos Webbfabriken®. Standard, Premium eller för E-handel; se produkter och jämförelsetabeller.

p

Webbhotell information

Detaljer och information om webbhotell hos Webbfabriken®. Läs mer om våra servrar, säkerhet och skydd, våra krav samt FAQ.

+

Byta webbhotell

Byt till Webbfabrikens® säkra webbhotell. Vi tar hand om allt det tekniska en flytt innebär när ni vill byta från nuvarande leverantör.

Kontakta oss

Alla kontaktuppgifter du behöver för att nå oss på Webbfabriken® hittar du här, eller fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Webbfabriken® är ett mångsidigt företag inom Webb, IT och IT-säkerhet och våra specialistkunskaper är mycket eftertraktade av både små och stora multinationella företag.

KONTAKTA WEBBFABRIKEN®

 • +46 8 446 00 88
 • info@webbfabriken.com
 • Tryffelslingan 12, 181 57 LIDINGÖ

Gilla oss på Facebook

Se Webbfabrikens® Tweets

Följ oss på Linkedin